Kráľovská husacina Slovenský Grob v rodinnej atmosfére
Sme rodinná reštaurácia orientovaná najmä na tradičnú regionálnu husacinu v Slovenskom Grobe. Dávame si poctivo záležať, aby husacie hody v Slovenskom Grobe boli pre Vás nezabudnuteľné. Stačí prísť ochutnať. Najlepšia husacina v okolí.
Milý personál s profesionálnym, ale najmä ľudským prístupom sa o Vás fantasticky postará a naservíruje Vám tie najlepšie kačacie alebo husacie hody, ktoré vám pripraví a upečie v tradičnej peci na drevo so svojím tímom priamo majiteľ reštaurácie.
K dispozícií je okrem hlavnej časti reštaurácie s kapacitou 70 ľudí aj štýlová koliba s kapacitou až 40 ľudí, vhodná pre rodinné oslavy, firemné akcie, teambuildingy, oslavy, obedy aj večere. Rovnako si môžete vychutnať príjemné vonkajšie posedenie v altánku alebo v záhrade s kapacitou 80 ľudí. Prídite, bude to neuveriteľný kulinársky a pocitový zážitok.
Prezrite si krátke video z našej reštaurácie
Gurmánsky Grob v médiách
O dobrom sa hovorí. Husacie hody v Slovenskom Grobe sú nazubnuteľné. O našej reštaurácií napísali napríklad nasledovné médiá.
Skvelá husacina nepatrí len k jeseni
Skvelá husacina nepatrí len k jeseni Husacie hody, Slovenský Grob a jeseň – tri slová, ktorá patria pre mnohých k sebe tak isto, ako Vianoce a Silvester k decembru. Zasvätení však vedia, že ak si chcú pochutiť na skvelej husacine, netreba čakať do septembra. V Slovenskom Grobe je reštaurácia, ktorá ju ponúka počas celého roka a nielen husacinu – jej jedálny lístok je podstatne bohatší.
Hovoríme o Gurmánskom Grobe, rodinnej reštaurácii, ktorá patrí manželom Haškovcom. Zaujímavé určite je, že husi tu nepripravujú starousadlíci, ale „prišelci“. Boris Haško je Bratislavčan a jeho manželka Klaudia pochádza z juhoslovenského Ňarádu. Boris Haško pracuje v gastronómii celý život a veľa rokov strávil v bratislavských reštauráciách. Pred dvadsiatimi rokmi vymenil hlavné mesto Slovenska za hlavné mesto husaciny a o pár rokov neskôr tu so svojou manželkou kúpil starý rodinný dom s veľkou záhradou.
Skúsený gastronóm si začal plniť sen a urobil z neho reštauráciu. Ako inak – s ponukou husaciny. Začínali v malom, Boris Haško mal na starosti kuchyňu a pečenie husí a manželka Klaudia obsluhovala. Postupne sa chýr o ich skvelej husacine šíril, hostí pribúdalo, reštaurácia sa zväčšovala. Z malého podniku sa za takmer 15 rokov stala „inštitúcia husaciny“ kde sa naraz zmestí až 200 hostí a v kuchyni a v servise sa o nich spolu s brigádnikmi starajú až tri desiatky ľudí.
Zámerom Haškovcov vždy bolo, mať reštauráciu otvorenú počas celého roka. Preto postupne k interiéru dobudovali veľkoryso poňaté exteriérové atrakcie, akúsi zónu relaxu pre dospelých aj detských návštevníkov. Je tu terasa, altánok, detské ihrisko pre menšie deti a najnovšie aj pumptracková dráha pre tie staršie. Tú vybudovala obec hneď v susedstve reštaurácie, takže zo záhrady je sem priamy vstup, čo Haškovcov veľmi teší.
„Husacinový“ jedálny lístok obohatili o ďalšie jedlá a najmä rôzne tematické gastronomické akcie, ktoré majú u hostí veľký úspech. Na jeseň je to aj tu najmä o husacine, týždenne pečú desiatky husí. Tie, aj kvôli obrovskému dopytu berú z južného Slovenska od jedného farmára. Ten im ich dodáva vypitvané a pripravené tak, ako si v Gurmánskom Grobe želajú. Tu ich pečú v klasických peciach na drevo, teda tradičným spôsobom.
Nielen husi, ale všetko, čo dostanete na tanieri robia v reštaurácii sami, okrem lokší, tie im dodávajú panie z dediny, ktoré sa na ich prípravu špecializujú. „Lokší spotrebujeme stovky, pripravovať ich u nás v kuchyni pri „frmole“, ktorý tu býva, by nebolo mysliteľné a ani efektívne,“ vysvetľuje majiteľ Gurmánskeho Grobu. V ponuke sú dokonca aj tie bezlepkové. Hoci sa rokmi stal z malej reštaurácie pomerne veľký podnik, stále však ide o rodinnú záležitosť, takže jedného, alebo druhého, resp. oboch Haškovcov v reštaurácii väčšinou stretnete.
Boris Haško hovorí, že je dôležité, aby boli svojim prístupom vzorom a inšpiráciou pre zamestnancov a vedú ich k tomu, aby boli milí a profesionálni. „Husacina nie je lacná záležitosť, preto chceme aby si hostia pobyt u nás užili. Tiež chceme aby na nás nezabudli ani vtedy, keď nie je tá pravá husacinová sezóna a najedli sa tu aj vtedy rovnako dobre,“ uzatvára majiteľ úspešnej reštaurácie.
Rádio SiTy
Chrumkavá, šťavnatá a hlavne mimoriadne lahodná. Sezóna husaciny je v plnom prúde a v kráľovstve tejto pochúťky pri Bratislave sa doslova prehýbajú stoly. Otvoriť článok.
Gurmánsky Grob
Slávny francúzsky šéfkuchár Paul Bocuse raz povedal, že reštaurácia na to, aby sa stala uznávanou, nemusí variť x jedál, stačí ak varí jedno, ale to musí vedieť pripraviť najlepšie- keď už nie na svete, tak aspoň široko ďaleko. Otvoriť článok.
5 najlepších miest na teambuilding
Radosť z dobre pripravenej domácej husaciny sa nedá spochybňovať. O to väčší zážitok to je, keď hus pripravia profesionáli, tradičným spôsobom a ešte k tomu aj v hlavnom meste husaciny v Slovenskom Grobe. Otvoriť článok.
Husacina u Haškovcov
Ak chcete zažiť vrchol gurmánstva a labužníctva malokarpatského regiónu, treba navštíviť reštauráciu Gurmánsky Grob, nachádzajúcu sa priamo v malebnej dedinke Slovenský Grob pri Bratislave. Otvoriť článok.
Čo prezradil odborník Boris Haško?
Husacie hody sa nezadržateľne blížia. Ak ste ich milovníkom alebo naopak ste ich ešte nikdy nevyskúšali, určite vás o nich zaujme mnoho vecí. Otvoriť článok.
Nejlepší husí hody jsou v restauraci Gurmánsky Grob!
Začátkem září odstartovala k radosti všech milovníků husího masa letošní husí sezona. Příprava husích dobrot ale ani po dvou měsících nekončí. Právě naopak. Nenechte si proto ujít příležitost ochutnat tradiční slovenské jídla, které mají skvělou pověst nejen doma, ale i v zahraničí. Otvoriť článok.